Nakon krivične prijave protiv odgovornih za javnu nabavku prevoza, najavljeno je krivično gonjenje našeg člana

Dan nakon podnošenja krivične prijave koju je Pokret Jasno i glasno uputio odeljenju za organizovan kriminal u Kraljevu, a gde smo izneli da postoje osnovi sumnje da je izvršeno delo zloupotrebe u postupku javnih nabavki gradskog prevoza, punomoćnik osumnjičene vlasnice Continental Tours-a, obratio nam se sa zahtevom da imenujemo autora članka kako bi protiv njega preduzeo krivično gonjenje zbog uvredljivih tvrdnji u njemu iznetih, a takođe i prekršajni postupak. U vezi s navedenim, odgovorila je zastupnica Pokreta, M. Simić Lazarević i uputila na svoje autorstvo, te je iznela i sledeće:

“…mi se ne bavimo tabloidnim novinarstvom, niti nas zanimaju “rekla-kazala” iz žute štampe i sa društvenih mreža. Radi sačinjavanja krivične prijave koja je ovde u pitanju i članka koji je na osnovu nje usledio, pravni tim Pokreta koga čini specijalista radnog i privrednog prava i javnih nabavki proveo je tri nedelje u analizi obimne dokumentacije. Krivična prijava podneta je razumno i oprezno, bez bilo kakvih proširenja osumnjičenih lica na širi krug, a bez odgovarajućih dokaza.

Od doajena požarevačke advokature i specijaliste krivičnog prava očekivala bih da znate šta je domen uvredljivih tvrdnji, a šta je citat iz  krivičnog zakonika, no na Vama je svakako da pokrenete i potpuno neutemeljene krivične postupke. Jednako važi i za pokretanje drugih šikanoznih postupaka – prekršajnih i sličnih. Srpsko pravosuđe je postavljeno tako, da stranke koje imaju finansijska sredstva mogu zlonamerno i bez ograničenja voditi procese protiv onih koje žele: zastrašiti, ili finansijski i fizički iscrpeti.

Međutim, moram izneti jednu važnu opasku: meni je izuzetno drago da se Vaš nalogodavac, kao i druga lica u pitanju, osećaju uvređeno našim delovanjem unutar Pokreta Jasno i glasno. Već se dugo vremena građani ove zemlje i ovog grada osećaju jednako uvređeni, potcenjeni i očerupani od vlastodržaca. Meni će biti izvanredna čast da protiv mene pokrenete krivični i svaki drugi postupak u ime svojih nalogodavaca, budući da su oni paradigma onog protiv čega se borim. Jednako ću razmotriti da protiv Vas i Vašeg nalogodavca pokrenem i sama krivični postupak za delo Sprečavanje sindikalnog, političkog i drugog delovanja i udruživanja iz člana 152. Krivičnog zakonika budući da ovu zlonamernu aktivnost shvatam kao pritisak i pretnju s namerom da prestane naš društveno-politički i humanitarni angažman u opštem interesu. Sudski postupak u kome će se dogoditi sučeljavanje bogate kompanije i njenog advokata zvučnog imena sa malim udruženjem bez sredstava sem članarina, biće svakako novi izazov u našoj borbi, koji ćemo spremno da sačekamo.”

Leave a comment